13. a 14. kolo

26.01.2011 22:48

Ve 13. kole přijel na Pražský led tým HC Crazy Baby Lion zápas představoval souboj prvního s posledním i divácké obsazení nebylo vůbec špatné 7110 diváků shlédlo krásný hokej. Ještě těsně před zápasem GM kubis vyřizoval veškeré registrační papíry ohledně přestupu Lotyšského beka Gustase Aditajse který přijel do Prahy těsně před zápasem a sotva se stihl seznámit s novými spoluhráči už se musel připravovat na první zápas. První třetina se odehrála téměř celá ve střední pásmu jakoby se ani jednomu týmu nechtělo vstřelit branku. Až minutu po první přestávce prostřelil brankáře Lvů po asistenci Aditajse Pompejusz Roczen 1:0. Hosté se moc nebáli útočit a v 31. minutě nenápadnou akcí překvapili obranu králů spolu s brankářem Richardem 1:1. Hned po minutě se prosadila nová tvář v Pražském dresu Gustas Aditajs nenápadným nahozením překonal brankáře Kuruce a navýšil skóre svým druhým bodem v zápasu na 2:1. Opět hned po přestávce Králové doslova vlétli na svého soupeře a krásnou akcí ostřílené dvojky Hampl Newmen zvýšili na 3:1. Opět po minutě se přidal další Lotyšský bek Valdis Pakuls krásnou střelou z "voleje" trefil víko Lví brány 4:1. V 47. minutě přidal konečnou tečku Cameron Newman 5:1. Bohužel v 51. minutě se nešťastně srazili dva spoluhráči konkrétně P. Roczen a "nováček" G. Aditajs srazili se tak nešťastně že nedokázali dohrát utkání a oba skončili v nemocnici s s podezřením na otřes mozku.

Krátký proslov GN kubise o příchodu Gustase Aditajse:
" Důvod je jednoduchý příchodem Gustase jsme potřebovali zalepit díru v naší defenzivě a zároveň jsme chtěli beka schopného potpořit útok David Hampl už tuto roli sám neunesl Gustas nám dnes ukázal že to byla správná volba dva body v jednom utkání to je krásná bilance snad bu to takhle půjde i nadále. Předchozí angažmá kde působil byla 3. Kanadská liga která má taky své kvality. Ta  nešťastná  chvilka kdy se kluci srazili ,nevím jak to popsat byla to hrozná náhoda ani jeden nevěděl o druhém no mohli jste to vidět sami  snad se z toho kluci brzo vylížou a budou co nejdříve schopní nastoupit  " 

Gustas Aditajs hvězda zápasu (1+1)




Ve 14. kole vyjel tým králů na led Romanovců. V souboji týmů z opačných konců tabulky byli favority jasně králové jenže Romanovci o sobě nenechali pochybovat. Hned ve druhé minutě se domácí blýskli prvním gólem a dvě minuty poté přidali další trefu 2:0 v 8. minutě snížil na jedno brankový rozdíl Vilho Maljamaki 2:1. A v čase 17:06 se trefil domácí Aleš Volf na 3:1, přesně po 30 vteřinách opět snížil Daniel Bažant 3:2 a tak skončil i samotný zápas protože za zbývajících 42 minut žádná branka nepadla a tak se Romanovci mohli radovat z vítěství nad prvním týmem ligy. 

Hvězda králů Vilho Maljamaki (1+1)





 


Zpět

Anketa

Jak se povede Králům již třetí pokus IV. ligy? (ve 46. sezóně)

Vyhledávání

© 2012 kubis